Arhive: Evenimente

pj.lo & accidentals, concert

Concert cadou și party de închidere a celei de-a 5-a ediție a Săptămânii Sunetului.   Ora de începere poate să se schimbe, nu vă pierdeți cumpătul.   pj.lo e un proiect performativ muzical de jean-lorin sterian ce include colaborări muzicale cu eduard gabia, alin zăbrăuțeanu, mugur grosu, the dilletant gathering, grupul sanitar, dinu vancu, rufi. …

pj.lo & accidentals, concert Read More »

strings&noise (AT), concert

Maiken Beer și Sophia Goidinger-Koch interpretează piese contemporane aparţinând unor compozitori austrieci şi internaţionali Leo Riegler, Matthew Shlomowitz, Jennifer Walshe, Bernd Satzinger.   Exclusiv în concertul de la Bucureşti, publicul va avea ocazia să asculte şi două lucrări în avanpremieră mondială, semnate de Bernhard Lang şi Manuel Zwerger, care reinterpretează într-o manieră neaşteptată teme muzicale …

strings&noise (AT), concert Read More »

„Revoluția copiilor” și podcastul documentar

„Revoluția copiilor” de Andra Matzal, listening și discuție cu autoarea Podcastul documentar, un loc nou pentru jurnalism și creație sonoră, discuție despre prezent și viitor. Invitate: Andra Matzal (Scena9), Andreea Vrabie (Decât o Revistă), Mara Mărăcinescu (Sunete pe bune) și Anamaria Pravicencu (Semi Silent).   „Revoluția copiilor” este o radiografie sonoră a căderii comunismului din …

„Revoluția copiilor” și podcastul documentar Read More »

Balázs Kovács aka Xrc (HU) invitat la Post Muzica

POST MUZICA este un program dedicat sunetului și artiștilor activi în zona experimentală a muzicii contemporane curatoriat de Mitoș Micleuşanu și produs de Rezidența BRD Scena9 și Fundația9. Fiecare ediție POST MUZICA cuprinde o prezentare a artistului invitat, o discuție moderată de curatorul programului urmate de un performance – audiție live.   Una din întrebările …

Balázs Kovács aka Xrc (HU) invitat la Post Muzica Read More »

Unearthing the music, discuție

Invitați: Nida Ghouse – curatoare și scriitoare, Balázs Kovács – filosof, artist și profesor, Vasile Ernu – scriitor, Mihai Laurentiu Fuiorea – filosof, Irina Botea Bucan & Jon Dean – artiști, Mugur Grosu – poet, Octav Avramescu – coordonator al contribuției românești pentru programul Unearthing the music.   Unearthing the music: sound and creative experimentation …

Unearthing the music, discuție Read More »

Sound art & ecology. Despre HangFarm în Ungaria și Sonic Future Residencies în Romania. Listening și prezentare.

Invitați: Balázs Kovács HU) și Anamaria Pravicencu.   HANGFARM (Soundfarm) este un experiment de a folosi tehnologie de vârf în spații de agricultură nomadă cu scopul de a crea lucrări artistice și de a reflecta asupra auto-sustenabilității artelor electronice. Hangfarm este un spațiu de expoziții de un hectar, în afara unui sat, care găzduiește tabere …

Sound art & ecology. Despre HangFarm în Ungaria și Sonic Future Residencies în Romania. Listening și prezentare. Read More »

Secrete din partitură. Forme şi notaţii pentru instrumente cu coarde.

Masterclass dirijat de muzicienele strings&noise din Austria, Maiken Beer și Sophia Goidinger-Koch, care se adresează instrumentiştilor, compozitorilor și amatorilor de muzică contemporană.   Intrarea liberă, cu înscriere prealabilă la bukarest-kf@bmeia.gv.at până la data de 5 martie 2020.   Într-o abordare destinsă şi interactivă şi inedită în România, muzicienele austriece Maiken Beer (violoncel) și Sophia Goidinger-Koch …

Secrete din partitură. Forme şi notaţii pentru instrumente cu coarde. Read More »

Noi tehnologii interactive pentru sunet și muzică. Workshop dirijat de Balázs Kovács (HU)

Atelierul va prezenta un mediu de codare live – http://makker.hu/makkeroni/ – și oferă posibilitatea participanților să se angajeze într-o colaborare live. Întâlnirea include, de asemenea, o prezentare a activității artistice și academice a lui Balázs Kovács, cu o demonstrație a practicii sale de muzică electronică. * Link-uri: Predare – https://www.art.pte.hu/design_and_media_art_institute Muzică – http://www.eszemesz.hu/ Codare live …

Noi tehnologii interactive pentru sunet și muzică. Workshop dirijat de Balázs Kovács (HU) Read More »

Marius Ioan Lăcraru & spectralismul românesc

Dedicăm seara unei introduceri în plasticitatea sunetului spectralist, ductibilitatea sa prin consonanță sau disonanță după cum cere muzica fiind însăși arta violonistului Ioan Marius Lăcraru. Acesta a dezvoltat de-a lungul carierei sale (vezi CV) o strânsă colaborare cu cei mai importanți compozitori contemporani români, ajungând “pe creasta valului restituirii muzicii contemporane la noi” (Liviu Danceanu, …

Marius Ioan Lăcraru & spectralismul românesc Read More »